* зображення товару на сайті може відрізнятись від фактичного

* зображення товару на сайті може відрізнятись від фактичного

Провід ПВС 4х0,5 мідний гнучкий монтажний ГОСТ

23447
Недостатньо товарів в наявності
13,10 ₴

Виробник: ДКЗ (Дніпропетровський кабельний завод)

Країна виробник: Україна

Тип: Провід ПВС

Конструкція кабелю: Гнучка

Тип проводу: З'єднувальний

Кількість жил: 4

Перетин жили: 0.5

Довжина в бухті: 100м

Для отримання спеціальної ціни зв'яжіться з менеджером для уточнення деталей вашого замовлення

Можливо вам також сподобається

Дріт ПВС використовується для з'єднання електроприладів та електричного обладнання до мережі. Також з нього виготовляють подовжувальні шнури, які також необхідні, якщо обладнання віддалене від електричної мережі. Провід витримує напругу до 380 В і використовується в системах 380/660 В з частотою 50 Гц. Однією з важливих характеристик подібних проводів є їхня стійкість до перегинів. Так, один провід може витримувати до тридцяти тисяч циклів перегинів

Для того щоб дізнатися ПВС характеристики, необхідно для початку ознайомитися з конструкцією такого кабелю. ПВС - це гнучкий дріт, який складається зі скручених жил округлої форми. Кожна жила виготовляється з тонкого шару міді. Щоб отримати сам провід, необхідно скрутити окремі мідні жилки. Скрутка проводиться за п'ятим класом, причому в процесі скрутки не використовується заповнювач. Варто також зазначити, що провід ПВС складається не просто з окремих мідних прожилок, а з ізольованої міді, і кожна ізольована мідна жила обкручується навколо сердечника. Ізоляція в ПВС проводах - це зазвичай оболонка з полівінілхлориду або іншого матеріалу на його основі. У самій ізоляції може використовуватися заповнювач. За допомогою заповнювача окремі жили перетворюються на дріт ПВС округлої форми. Таким чином, у кабелі струмопровідним є з'єднання декількох мідних жилок. До речі, конструкція дроту впливає не тільки на його характеристики, а й на вартість. Вважається, що ціна ПВС залежить насамперед від ринкової вартості металу, який використовується для її струмопровідних жилок. Що більшою буде ціна міді, то дорожчим буде і сам кабель. Вартість ізоляції з полівінілхлориду стабільніша на ринку, тому вона не так сильно впливає на ціну кабелю. Ціна ПВС може коливатися досить істотно, залежно від кількості жил і їхнього перетину. Також, природно, на вартість кабелю впливає і його довжина. 

ПВС характеристики були б неповними без опису його технічних і експлуатаційних можливостей. Так, кабель ПВС можна використовувати за температури від -25 до +40 градусів Цельсія. Щоправда, мінімальна температура, за якої можна прокладати кабель, - це 20 градусів нижче нуля. Сама ж струмопровідна робоча жила може нагріватися до 65 градусів. Якщо температура піднімається вище, провід працювати не зможе, і більше того, може виникнути аварійна ситуація. Що ж стосується максимальної напруги, то кабель ПВС може витримувати до 2000 одночасно. Щоправда, таку високу напругу небажано пропускати більше ніж протягом п'яти хвилин. Важливо, що ПВС добре чинить опір горінню. Так, одиночний дріт практично ніколи не поширює вогонь. Вся справа в оболонці дроту, яка відмінно захищена від вогню. Також вона несприйнятлива до цвілі та грибів, що підвищує експлуатаційні можливості кабелю. Зазвичай дроти ПВС мають довжину в п'ятдесят метрів. 

Провід ПВС при стаціонарному прокладанні прослужить не менше десяти років. Мінімальний термін служби, який точно гарантує компанія-виробник, - це шість років. Варто зазначити, що головною перевагою кабелю такого типу, про що вже йшлося вище, є його стійкість до деформацій. Далеко не кожен електричний кабель здатний витримувати таку велику кількість перегинів без зменшення своїх експлуатаційних характеристик. Щоправда, краще, щоб вигин кабелю становив щонайменше 8 см у діаметрі. У цьому разі кількість перегинів практично не впливає на якість роботи кабелю.

Перетин, кв.мм
0,5
Матеріал
Мідь
Кількість жил
4 жили
Тип монтажу
Внутрішній
Тип
ПВС
Відгуків немає

16 інших товарів в цій категорії:

Товар додано до списку бажань
Товар доданий для порівняння.

Сайт використовує файли cookie.